Orta Doğu'daki çatışmaların talebi desteklemesi ve Fed'in faiz artırımlarının sona yaklaştığı beklentileri, ons altını 3 ayın en yüksek seviyesine taşıdı. İsrail-Hamas çatışmasının Orta Doğu'ya yayılıp bölgede arz kesintilerine yol açabileceği korkusunun altına desteği devam ediyor. Kazançlı 2. haftasını tamamlama yolundaki altın 3 ayın en yüksek rakamlarına ulaştı. Ons altın 1985,21 dolar ile 20 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra düne göre yüzde yüzde 0,5 artışla 1984,63 dolardan işlem görüyor.

HEM ABD TAHVİLİ HEM ALTIN YÜKSELİYOR

Kıymetli metal 10 yıllık ABD tahvil getirisi 2007'den bu yana ilk kez kısa süreliğine yüzde 5'e ulaşırken artan Hazine tahvil getirilerine rağmen toparlandı. Bu arada Fed Başkanı Jerome Powell yaptığı açıklamada enflasyonun hâlâ çok yüksek olduğunu ve muhtemelen ekonomik büyümenin düşük olduğunu ve mevcut parasal düzenlemelerin henüz çok sıkı olmadığını ekledi. Yine de piyasalar ABD merkez bankasının gelecek toplantıda faiz oranlarını sabit tutmasını bekliyor.

FITCH SOLUTIONS'TAN ZİRVE TAHMİNİ

Fitch Solutions yayınladığı yatırımcı notunda, "Altın fiyatları, 2023'te başka bir Fed faiz artırımı korkularının azalmasıyla desteklendi. 2023 için altın fiyatlarına karşı nötr olmaya devam ediyoruz ve fiyatların ortalama 1.950 dolar/ons olmasını bekliyoruz" dedi. Teknik analistler yaşanan yukarı hareketi, 2.072,19 dolar zirvesinden başlayan düşüş trendinin yüzde 61,8'lik geri çekilmesi olarak tanımlıyorlar. Analistler yukarı hareketin ilk etapta 1.998 dolar seviyesini hedeflemesini bekliyorlar. Buranın geçilmesi halinde 2.011-2.014 dolar aralığı yeni hedef olacak. Geri çekilmelerde ise ilk destek 1.972 dolar, buranın altına inilmesi halinde 1.951-1.964 dolar aralığına doğru bir düzeltme tetiklenebilir. Yukarı ivmeni devam etmesi için bugün 1.985 dolar seviyesinin üzerinde bir kapanışın önemli olduğu da vurgulanıyor. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.