Schengen vizesi TIR şoförlerini de vurdu Schengen vizesi TIR şoförlerini de vurdu
Altının gramı bugün güne yükselişle başlamasının ardından 2 bin 36 lira seviyesinde işlem görüyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu hafta gram altında geri çekilmelerin görülebileceğini söylerken 2024 yılı altın üretimini ilişkin çarpıcı iddilarda bulundu. Geçtiğimiz sene 0.25 ve yarım gram altının üretiminin durdurulduğunu hatırlatırken Memiş 22 ayar gram altının üretimi için öngörülerini paylaştı. Dün, altının ons fiyatındaki azalışa karşın dolar kurundaki yükselişle yatay bir seyir izleyen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışının hemen üzerinde 2 bin 32 liradan tamamladı. Altının gramı, yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 10.10 itibarıyla yüzde 0,2 artarak 2 bin 36 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 3 bin 410 liradan, Cumhuriyet altını 13 bin 880 liradan satılıyor.

UZMAN MEMİŞ'TEN KRİTİK AÇIKLAMA

Memiş, kendi Youtube kanalında altındaki gelişmeler için şu değerlendirmeleri yaptı: "Ons altın 2027 dolar seviyesinde geçen haftaya kıyasla biraz satıcılı. Özellikle bu haftanın özelinde 2000 dolar destek seviyesi, yukarıda 2050 dolar direnç seviyesi...Bu hafta için 2000-2050 dolar aralığını takip edeceğimi belirtmek isterim." "Gram altın TL fiyatı iç piyasada 2035 lira seviyesinde resmi kur tarafında, serbest piyasalarda ise 2105-2115 TL seviyesinde. Geçen hafta altın gram fiyatı 2128 lira seviyesinden haftayı tamamlamıştı."

"GRAM ALTINDA GERİ ÇEKİLME BEKLİYORUM"

"Özellikle gram altın TL fiyatı tarafında önümüzdeki haftalarda bi geri çekilme beklediğimi ifade ettim. Dün gram altında 14-15 liralık bir geri çekilme gördük.Yine ons altında gözümüz. Kısmi olarak geri çekilebilir ondan sonra tekrar hem ons altında hem gram altında yukarı yönlü hareketler göreceğiz."

ALTINA YENİ DÜZENLEMELER GELİR Mİ?

"2023 yılında ithalatı dengelemek adı altında, altın ithalatına sınırlama, kota uygulaması gelmişti. Bu kota uygulamasıyla birlikte bir kilogram altına 3 bin dolar işçilik gelmişti. Bu işçilikler halen devam etmekte. Bu yasaklamalar iyi şeyler değil beraberinde işçililiği getiriyor. Talep çok olduğundan dolayı talep ve endişeyi beraberinde getiriyor. İnsanların yatırım araçlarına daha çok yönlenmesine sebep oluyor." "Kota uygulaması geldikten sonra ekonomi yönetimi 0.25 ve yarım gram altınların üretimini yasakladı. Orada da eyvallah, ancak yanlış bir hamleydi. Korkutucu bir hamle olduğunu ifade etmiştim."

"22 GRAM ALTINLARIN ÜRETİMİ YASAKLANABİLİR"

"2024 yılında 22 gram bir gram altınların üretimi yasaklanabilir. Özellikle sektör temsilcilerine bu uyarıyı yapmak istiyorum. 24 ayar bir gramın basımı ise Hazine Maliye Bakanlığı Darphane Genel Müdürlüğü'nün belirlemiş olduğu rafineler tarafından üretilecek. Altın üretiminin yasağıyla ilgili yeni düzenlemelere hazırlıklı olmak lazım." Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.