Antalya haber... Festivalin Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması, ABD'den İran'a, Arjantin'den Türkiye'ye kadar 17 ülkenin ortak yapımı olan 10 filmi Türkiye'de ilk kez izleyiciyle buluşturacak. Bu filmler; En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın/Erkek Oyuncu dallarında Altın Portakal'ı kazanmak için yarışacak.
Yarışma Seçkisinden Öne Çıkan Filmler:
- Confidante (Yön: Çağla Zencirci & Guillaume Giovanetti): Berlin Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapan bu Türkiye-Fransa-Lüksemburg ortak yapımı filmde, geçen yıl 'Onursal Nişanı' alan Saadet Işıl Aksoy başrolde yer alıyor.
- Urchin (Yön: Harris Dickinson): 78. Cannes Film Festivali'nde FIPRESCI ödülünü kazanan ve Londra sokaklarında hayatta kalma mücadelesini anlatan dikkat çekici bir yapım.
- Adam’s Sake (Yön: Laura Wandel): 2025 Cannes Film Festivali'nde övgü toplayan bu dram, anne-çocuk ilişkileri üzerinden kurumların rolünü sorguluyor.
- Divine Comedy (Yön: Ali Asgari): Venedik Film Festivali'nin Orizzonti bölümünde dünya prömiyeri yapan film, sansürle mücadele eden bir yönetmenin özgürlük arayışını konu ediniyor.