Antalya haber... Olay, Almanya’da yaşayan Ümmü D. (68) adlı mağdura ait Alanya’nın Kestel Mahallesi’ndeki arsanın, sahte pasaport kullanılarak usulsüzce satılmasıyla ortaya çıktı. İddiaya göre, Türkmenistan uyruklu A.J. (49), sahte pasaportla Ümmü D.'nin kimliğine bürünerek 28 Mart 2025 tarihinde arsayı M.Y.Ö. (32) adlı kişiye 24 milyon TL karşılığında sattı.
Şikayet üzerine derinlemesine bir takip başlatan KOM ekipleri, sahte evrakları hazırlayan ve tüm süreci organize eden şüphelilerin, İstanbul’da ikamet eden H.K. (53) liderliğinde organize olduğunu belirledi. Şebekede F.O., S.O., A.K., A.J. ve V.V. isimli şahısların yer aldığı tespit edildi.
Gözaltına alınan 6 şüpheli, Jandarma’daki işlemlerinin ardından Alanya Adliyesi’ne sevk edildi. Mahkeme, A.J., H.K., A.K., F.O. ve S.O. olmak üzere 5 şüphelinin tutuklanmasına karar verirken, V.V. (38) ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Operasyon, yabancı uyruklu kişilerin gayrimenkullerini hedef alan dolandırıcılık şebekelerine karşı önemli bir uyarı niteliği taşıyor.

Üç ilde eş zamanlı baskınlar ve silahlar ele geçirildi
Şüphelilerin tespiti üzerine operasyon düğmesine basıldı. Antalya, İstanbul ve Samsun illerinde toplam 8 adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Operasyonda aralarında şebeke lideri H.K.'nın da bulunduğu 6 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda; 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet tabanca şarjörü, 8 adet fişek ve 6 adet cep telefonu gibi suç unsurlarına el konuldu.
