Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından 25 yıldır düzenlenen çevre değerlerinin korunması ve geliştirilmesine hizmet etmiş kişi, kurum ve kuruluşlara verilen Akdeniz Üniversitesi Çevre Hizmet Ödülleri-2022'nin kazananları belirlendi. Çevre Hizmet Ödülleri kapsamında Türkiye ve Antalya ölçeklerinin yanı sıra Bilim Onur, Bilim Hizmet, Bilim Teşvik ve Özel Ödül kategorilerinde 13 ayrı ödül verildi. Kazananlar için ödül takdim töreni 2023 Eylül ayında gerçekleştirilecek.

ÇEYREK ASIRLIK ÖDÜL TÖRENİ

Akdeniz Üniversitesi'nin çevreyi koruma, kaynakların verimli kullanımı, sürdürülebilirlik çalışmalarının yanında bu alana katkı sağlayanlara da ödül vererek bu alanda öncü bir misyon üstlendiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Üniversite olarak doğal ve kültürel değerlerin korunması ve geliştirilmesi çalışmalarımızla başta şehrimiz olmak üzere bölgemize ve ülkemize önemli katkılar sağlıyoruz. Bunun yanında çeyrek asırdır verdiğimiz Çevre Hizmet Ödüllerini çok önemsiyorum. Çünkü çevreyi koruyanları ödüllendirerek, hem çevre konusunda toplumsal duyarlılığın ve farkındalığın artmasına destek veriyoruz, hem de topluma ilham olabilecek çevreci projeleri tanıtmış oluyoruz. Böylece dalga dalga büyüyen ve Türkiye'ye yayılan bir iyilik hareketine dönüştüğüne inanıyorum" dedi. Çevre Hizmet Ödüllerine Türkiye genelinden gösterilen yoğun ilginin oldukça memnuniyet verici olduğunu ifade eden Rektör Özkan, “Ödül almaya hak kazananları tebrik ediyor, çevremiz için yapmış oldukları çalışmalardan dolayı da hepimiz adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"ÇEVRE BİZE EMANET"

Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. İ. Ethem Karadirek de çevrenin yalnızca geçmişten kalan bir miras olmadığını, çevrenin korunması, geliştirilmesi ve gelecek nesillere en iyi şekilde aktarılması gereken bir emanet olduğunu belirtti. Çevrenin tüm unsurları ile korunması, geliştirilmesi ve aynı zamanda kaynakların yönetiminde sürdürülebilirliğin sağlanması hususlarında herkese vazife düştüğünü belirten Doç. Dr. İ. Ethem Karadirek, bu yıl 25'incisi gerçekleştirilen 2022 Çevre Hizmet Ödülleri kapsamında çevre için yapmış oldukları çalışmalarından dolayı ödül almaya hak kazananları tebrik ettiğini aktardı. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.