Antalya haber...  Doğa cenneti Kumluca ilçesine bağlı Adrasan Mahallesinde iddialara göre toplam 100 bin metrekarelik orman alanı “Konaklamalı Orman Kampı” adı altında tesis yapılıp, özel bir şirkete kiralanacak.

ORMANA 100 BİN METREKARELİK KAMP ALANI!

Orman Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı ihale dosyasına göre Adrasan Çakmak Mevkii’ndeki orman alanında konaklama ünitelerinin yanı sıra kır lokantası ve kır kahvesi, yüzme havuzu, sağlık ve spor tesisleri ile büfe, kameriye ve ibadethane gibi üniteler yapılacak. Özel şirkete kiralanacak olan 10.87 hektarlık orman arazisinde ayrıca her biri 80 m2’lik 100 adet çadır kamp ünitesi, her biri 80 m2’lik 60 adet karavan kamp ünitesi ve her biri 60’ar m2’li süit veya aile odası olarak kullanılmak üzere banyo da içeren lüks çadır kamp ünitesi yapılacak. İhalenin geçtiğimiz günlerde Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü’nde yapıldığı da gelen bilgiler arasında.

ORMAN YANGINLARIYLA ARAZİLER AÇILMIŞTI

Antalya’nın cennet köşelerinden olan ve Avrupa’da yapılan turizm çalışmalarında dünyanın en gözde bölgeleri arasında gösterilen Adrasan, geçtiğimiz yıllarda çıkan orman yangınlarıyla gündeme geldi. Büyük orman arazilerinin küle döndüğü Adrasan’daki orman alanlarının yeniden yeşermesi zaman alacak. Ancak Orman Genel Müdürlüğü (OGM) bir yandan yaralarını sarmaya çalışan Adrasan ormanlarında 100 bin metrekarenin üzerinde (10.87 hektar) bir alanı “konaklamalı orman kampı” adıyla ihaleye çıkardı. İhale duyurusunda fiyat belirtilmemesi dikkat çekiyor.

KIR LOKANTASI, YÜZME HAVUZU VE LÜKS KAMP ÜNİTELERİ

Yusuf Yavuz’un haberine göre; Her biri 250’şer metrekare alana sahip kır kahvesi ve kır lokantasının önerildiği ihale dosyasında; 312 metrekarelik yüzme havuzu, 100’er metrekarelik sağlık ve spor tesisleri, 50 metrekarelik kameriye ile ibadethane, depo, duş ve tuvalet üniteleri yer alıyor. Özel şirkete kiralanacak orman arazisinde ayrıca her biri 80 m2’lik 100 adet çadır kamp ünitesi, her biri 80 m2’lik 60 adet karavan kamp ünitesi ve her biri 60’ar m2’li süit veya aile odası olarak kullanılmak üzere banyo da içeren lüks çadır kamp ünitesi yapılacak. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.