Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin organizasyonu ile, Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve beraberindeki 60 kişilik heyet Van Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuarı'na katıldı.
Van'ın turizm potansiyelini değerlendirmek ve doğu ile batı arasındaki kardeşliği pekiştirmek amacıyla Van'a giden heyet kentte çeşitli temaslarda bulundu.
Ziyaret, iki il arasında iş birliği köprüsünün kurulması için ilk adım oldu.
Karaloğlu, iki kent arasındaki dostluğu, kardeşliği, turizm ve ticaret alanındaki iş birliğini geliştirmek amacıyla Van'ı ziyaret ettiklerini belirtti.
Karaloğlu konuşmasına şöyle devam etti:
"Van'ın turizmdeki ışığına güveniyoruz. Buraya 60 kişilik heyetle geldik ancak 15'ine otellerde yer bulabildik. Ciddi bir otel potansiyeli var Van'da. Şu anda Van, İranlı ve birçok ülkeden turistlerle dolu.
Önümüzdeki dönemde huzur ortamını devam ettirdiğimiz takdirde bu rakamların daha çok büyüyeceğini görüyoruz. Bu konularda nasıl iş birliği yapabiliriz, iş adamlarımız yeni ortaklıklar kurabilir mi maksadıyla buraya geldik.
Işığın şehri Van'a Antalya'nın ışığını katmaya geldik. İran resmi görevlileri, devlet erkanı İran'dan uçakların direk Antalya uçuşlarına izin vermiyor. Bize gelen turistlerin birçoğu Van'ı kullanarak Antalya'ya geliyor.
Van üzerinden daha çok İranlıyı nasıl Antalya'ya getirebiliriz. Bu konuyu Van ve Antalyalı turizmcilerin bir araya gelerek değerlendirmesi lazım. Böyle bir iş birliği yaparsak ülkenin kazanabileceği bir sinerji ortaya koyabiliriz."
Haber: AA
Fotoğraf: MYGazete

"Antalya Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi"
Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya'nın Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi olduğunu söyledi. Karaloğlu şunları kaydetti: "Bu yıl en büyük amacımız Antalya'ya 16 milyon yabancı turist getirmek. Buna 4-5 milyon yerli turist eklendiğinde kent, 20 milyonun üzerinde insanı ağırlayabilecek bir destinasyon. Van'da da bir süre görev yaptım. O zaman da söyledik. Bu kentin geleceğiyle ilgili kimse karamsar olmasın. Van'ın büyük bir potansiyeli var. Önemli olan Van'da ve bölgede huzuru sağlayabilmek. Van'da ve bölgede huzuru tam tesis edebilirsek bu bölgenin potansiyeli, burada yaşayan insanların kendi doğdukları topraklarda doymalarını sağlar. Önemli olan huzuru temin etmemiz. Bunu yaparken devlet vatandaş kaynaşmasını tam tesis edebilmemiz."
"İş birliği yaparsak ülkenin kazanabileceği bir sinerji ortaya koyabiliriz"
Karaloğlu, kente 60'a yakın iş insanıyla geldiklerini, kısa sürede insanların kaynaştığını, iş birliğinin geliştiğini söyledi.

"Turizm alanında ciddi eksiklikler var"
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin de iki il arasında köprü kurmayı amaçladıklarını belirterek şunları söyledi: "Son zamanlarda sağlanan huzur ortamı sayesinde insanlar korkmadan buraya gelebiliyor. Bundan birkaç yıl önce iş insanlarını bölgeye getiremezdik. Şimdi huzur ortamı olunca çok rahat getirerek burada yatırıma yönlendirebiliriz. Bölgede turizm alanında ciddi eksiklikler var. Kapıdan giren İranlı turist sayısını öğrendim. Günlük minimum 3 bin kişi, bazı günler 5 bin kişi giriyor. Bu, ayda 150 bin kişi ediyor. Yani İran'dan yıllık 1 milyon turist girişi olacak. Van'ın yatak sayısına bakıldığında 6 bin yatak var ve yetersiz. Bizim kabaca hesaplamamızla 25-30 bin yatak olması lazım. Bununla ilgili heyetimizdeki arkadaşlarımızla görüşmeler yapıldı. Birkaç kişi otel için girişimde bulunuyor. Valimiz de destek olacak ve muhtemelen Antalya'dan bir iş adamımız burada otel yapacak. Böylece iş birliğimiz hızlanacak."
