Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, çok sayıda müteahhidin "uygun fiyata inşaat demiri satışı" vaadiyle tuzağa düşürüldüğü ihbarları üzerine geniş kapsamlı bir soruşturma başlattı.
Paravan şirketler üzerinden 19 Milyon TL'lik vurgun
Yapılan teknik ve fiziki takip sonucu, dolandırıcılık şebekesinin, Y.G., A.B. ve A.C. liderliğinde hareket ettiği ve yasal görünüm sağlamak amacıyla tam 26 adet paravan şirket kurduğu ortaya çıktı. Bu paravan şirketler aracılığıyla 12 farklı inşaat firması, toplam 19 milyon TL dolandırıldı. Şebekenin, müteahhitlere piyasa fiyatının altında demir satma sözü vererek ön ödeme aldığı, ancak demirleri asla teslim etmediği belirlendi.
23 ilde eş zamanlı operasyon
4 Kasım’da düğmeye basan polis ekipleri, Adana merkezli tam 23 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, aralarında örgüt elebaşlarının da bulunduğu 60 şüpheli gözaltına alındı. Polisin yaptığı incelemeler, şebekenin para trafiğini gizlemek için kullandığı 26 paravan şirketin banka hesaplarında toplam 1 milyar 815 milyon 435 bin TL’lik devasa bir işlem hacmi olduğunu ortaya çıkardı. Operasyon kapsamında şüphelilere ait:- 26 paravan şirketin hesaplarına ve ticaret sicillerine tedbir konuldu.
- 111 banka hesabına bloke konuldu.
- 22 adet lüks otomobile el konuldu.
