Antalya haber...  Kadriye Güreş Meydanı'nda bu yıl ikincisi düzenlenen Serik Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde 71'i başpehlivan olmak üzere 1200 pehlivan kol bağladı. Güreşleri Vali Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, AK Parti Antalya milletvekilleri Kemal Çelik, Mustafa Köse, Tuba Vural Çokal, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem, Serik Kaymakamı Cemal Şahin, Türkiye Yağlı Güreş Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, AK Parti İl Başkanı Ali Çetin, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, CHP İl Başkanı Nail Kamacı, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, siyasi parti temsilciler ve STK temsilcileri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş takip etti.

GÜREŞ AĞASI VELİ DEMİR KAZANDI

Yapılan ağalık ihalesini 1 milyon 770 bin liraya iş insanı Veli Demir geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kazandı. Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, "Geçen yıl birincisini düzenlediğimiz yağlı pehlivan güreşlerinde güreş ağalığını yapan iş insanı Veli Demir ve güreşe katkı koyan bütün ağalara teşekkür ediyorum. Bu güreşlerin yaşaması için bu tür yardımsever iş insanlarına ihtiyacımız var. Onların sayesinde atalarımızdan kalan emaneti daha ileriye götüreceğiz. Ağalık ihalesinde gönüllülük makbuldür. Çünkü bu rakamlar çok ciddi rakamlardır. Ağalık ihalesini yeniden kazanan Veli Demir'e teşekkür ediyorum. Kendisi geçen yıl şunu söylemişti. Bu da beni çok duygulandırmıştı. Veli Demir, ihtiyacı olan öğrencilerimize burs verdiğinden bahsetti. Ben de bundan çok mutlu oldum. Örnek olması açısından, teşvik açısından 200 öğrenciye burs veriyor. Bu da hepimiz için çok değerlidir. Biz ağadan 200 öğrenci sayısını 220 yapabilir mi onu istiyoruz. Teşekkür ederiz" dedi. Ağalık ihalesini kazanan iş insanı Veli Demir de "Serik'e layık olmaya çalışıyoruz. Serik için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışacağız. Ben de güreş sevgisi amcamın oğlu olan Başpehlivan Hüseyin Demir'den gelmektedir. Onunla birlikte bende güreş sevgisi başladı. Bundan sonraki hedeflerimiz arasında güreşe hizmet etmek var" diye konuştu.

BAŞPEHLİVANA 2023 MODEL ELEKTRİKLİ OTOMOBİL

Finalde İsmail Koç'u yenen Yusuf Can Zeybek başpehlivan oldu. İsmail Koç ikinci, Kürşat Şevki Korkmaz ve Mustafa Batu ise üçüncülüğü elde etti. Güreşler sonunda ödül töreni düzenlendi. Dereceye giren başpehlivanlara ödülleri Kaymakam Cemal Şahin, AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik, AK Parti İl Başkanı Ali Çetin, Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan ve Güreş Ağası Veli Demir tarafından verildi. Güreş ağası Veli Demir başpehlivana 2023 model elektrikli otomobil de hediye etti. Güreşleri izlemeye gelenler ile pehlivanların yakınları kadınlar güreşleri kendilerine ayrılan özel tribünlerden takip etti. Öte yandan Serik Belediyesi başpehlivanlarından ve Serik Belediyespor güreş takımı antrenörü Hüseyin Demir, Serik Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin ardından güreşlere veda ettiğini açıkladı.