2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nda İtalya'yı 3-2 mağlup ederek finale yükselen A Milli Kadın Voleybol Takımı, finalde Sırbistan ile karşılaştı. Büyük heyecana sahne olan final müsabakasında rakip Sırbistan'ı karar setinde mağlup eden Filenin Sultanları, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nda ilk kez şampiyon oldu. Filenin Sultanları şampiyon Milliler, Avrupa Şampiyonasında altın madalyanın sahibi oldu

SANTARELLİ, "2'DE 2" YAPTI

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın başına geçtiği 27 Aralık 2022'de duyurulan İtalyan başantrenör Daniele Santarelli, Antalya'da düzenlenen FIVB Milletler Ligi'nin ilk haftasında oynanan Güney Kore maçıyla ilk müsabakasına çıktı. Santarelli yönetiminde çıktığı ligin ilk üç haftasında 12 karşılaşmadan 9 galibiyet alan milli takım, üçüncü sıradan finallere katılmaya hak kazandı. Milletler Ligi çeyrek finalinde son şampiyon İtalya'yı, yarı finalde de 3 altın madalyalı ev sahibi ABD'yi geçen "Filenin Sultanları", Santarelli ile katıldığı ilk organizasyonu altın madalyayla tamamladı. FIVB Milletler Ligi'nde altın madalya kazanan Daniele Santarelli, Türkiye ile Avrupa Şampiyonası'nda zafere ulaşarak 2'de 2 yaptı.

FİNALE NASIL GELDİK

Avrupa Şampiyonası C Grubu maçlarının 5'ini de kazanarak adını son 16 turuna yazdıran Filenin Sultanları, Belçika'yı da yenerek çeyrek finale yükseldi. Türkiye, çeyrek finalde Polonya'yı da mağlup etti ve rakiplerine set vermeden yarı finale kadar gelmeyi başaran İtalya ile eşleşti. Son Avrupa Şampiyonu İtalya'yı geriye düştüğü karşılaşmanın sonunda 3-2 yenerek organizasyonda 8'de 8 yapan Filenin Sultanları, 2019 yılında şampiyonluğu kaybettiği Sırbistan'ın finaldeki rakibi oldu. Sırbistan A Grubu'nda Ukrayna, Slovenya, Polonya, Macaristan ve Belçika'yı mağlup ederek 5'te 5 yaptı ve son 16 turuna kaldı. Son 16 turunda İsveç'i yenerek organizasyonun çeyrek finalinde Çekya'nın karşısına çıkan Sırbistan, yarı finalde de Hollanda'yı geçerek adını finale yazdırdı.

4 ÜLKE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Şampiyonada 24 takımın mücadele ettiği grup maçlarına Belçika (A Grubu), Almanya (C Grubu), İtalya (B Grubu) ve Estonya (D Grubu) ev sahipliği yaptı. A Grubu'ndan Sırbistan, Polonya, Ukrayna ve Belçika, B Grubu'ndan İtalya, Bulgaristan, Romanya ve İsviçre, C Grubu'ndan Türkiye, Almanya, İsveç ve Çekya, D Grubu'ndan ise Hollanda, Fransa, Slovakya ve İspanya, son 16 turuna kaldı.

ÇEYREK FİNALLER FLORANSA VE BRÜKSEL'DE OYNANDI

Organizasyonda son 16 turu maçları ile çeyrek final karşılaşmaları, İtalya'nın Floransa şehri ve Belçika'nın başkenti Brüksel'de oynandı. 1'inci Set: Türkiye 25-27 Sırbistan 2'inci Set: Türkiye 25-21 Sırbistan 3'üncü Set: Türkiye 22-25 Sırbistan 4'üncü Set: Türkiye 25-22 Sırbistan 5'inci Set: Türkiye 15-13 Sırbistan