REY VE NAMUS

23.03.2015 08:13

Sevgili dostlar, yazı tarzımı değiştirdim. Uzun ve inceleme gerektiren konulardan ziyade, kısa ve güncel konuları ele alacağım. Böylece, “yazınız çok iyi ama uzun olmuş, uzun yazılar okunmuyor” gibi eleştiriler de son bulmuş olacaktır.

Önümüzde haziran ayında bir genel seçim var. Herkes demokratik bir şekilde seçme ve seçilme hakkını kullanacak ve kendisine yakın olan, ülkeyi en iyi şekilde yöneteceğine inandığı partisine oyunu verecektir. Hayırlı olsun.

Burada benim üzerinde durmak istediğim şey, seçmeyi düşündüğünüz insanları ne kadar tanıdığınız, bilgi, tecrübe ve donanım olarak yeterli olup olmadığı konusudur.

Siyaset önemli bir hizmet aracıdır. Siyasete giren insanların da vatandaşa hizmet dışında bir amacı olmamalıdır. Hizmeti de bilgisi ve donanımı olan yapar.

Seçme çok önemli bir haktır. Seçerken ince eleyip sık dokumak gerekir. Aksi halde eleştiri ve şikâyet hakkımız ortadan kalkar.

Seçilen insanların, devlet-toplum ilişkilerini iyi bilmesi, özel sektörü tanıması ve sivil topluma önem vermesi gerekir. Bunun yanında, dürüst ve çalışkan olması, etik değerleri taşıması önem arz eder.

Seçilecek kişi, insanlara tepeden bakmamalı, kapısı herkese açık olmalı, “halka hizmet hakka hizmettir” demelidir.

Milleti temsil eden kişi, insanı önemsemeli, devlete karşı bireyin haklarını savunmalı, “insanı yaşat ki devlet yaşasın.” anlayışında olmalıdır.

Seçtiğiniz kişi, her şeyden önce yaşadığınız yerin sorunlarını bilmeli, sorunları çözecek projeler ortaya koymalıdır.

Kısacası, slogan atmaktan öteye gidecek, yeni anayasa, yeni sistem konularında fikir üretecek, komisyonlarda çalışacak, kente katkı sağlayacak insanlara ihtiyaç vardır.

Rahmetli Osman Bölükbaşı bir seçim zamanı çalışmalarını sürdürürken, kırsal bir bölgede bir kahveye uğrar. Orada bulunanlarla hoş beş ettikten sonra oturur ve kendisine ikram edilen çayı yudumlar. O sırada köşe de sessiz sedasız oturan ihtiyar bir adam kendisine seslenir.

“Osman Bey, Osman bey rey avcılığı olmasa buralara gelip bir çayımızı içmezsiniz”

O büyük siyaset ve söz ustası rahmetli Bölükbaşı, kafasını sesin geldiği yere çevirir, kendisine laf atan ihtiyar adama hitaben o ünlü sözünü söyler.

“İhtiyar, ihtiyar rey senin bir kızındır, damadını iyi seç, namusunu korusun.”

Siz yaşadığınız kente sevdalı olan, hizmet edecek olanı arayın, bulun ve seçin.

NOT: AK Partinin, milletvekili adaylarının seçimi için yaptırdığı, teşkilat temayül yoklaması ile yetinmeyip STK’lara görüş sorması hem demokratik bir davranış hem de sivil topluma verilen bir önem olarak değerlendirilmelidir.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları