EMEK VEREN UNUTULMAMALI

01.05.2017 12:00

Değerli OKURLAR,

Hepimiz hafta sonunun bitmemesinin verdiği küçük mutluluğu hissederek uyandık bugün. Tatilin resmi oluşu da bir ayrı güzel.
O halde  Emeğini alın teriyle kazanan ve işyerlerinde görevleri başında vefat eden insanımızı rahmetle yad edip bir Fatiha okuyalım ruhlarına bugün...

Ben de tatildeyim bu ara. KKTC´ye ilk kez geldiğimden hızlı akan bir üç gün sürükledi beni adanın içinde...
Bu haftaki yazıma ilham kaynağı olan bir büyüğüm ki kendisi Gaziantep´te yaşar, mail atmış bana.
´kardeşim sen işçi değilsin tabi, yaparsın tatilini ama biz öyle miydik?´ demiş.

Ahmet Abi bundan 9 sene evvel çalışırken, makinenin mekanizmasında oluşan tutukluk nedeniyle nasıl oluyorsa bir kolunu dirseğe kadar, bir ayaığını da bilek üstüne kadar kaptırıyor makineye...
çekilen acılar, verilen hak mücadeleleri, alınan hastane raporlarıyla malulen emekli ediliyor Ahmet Abi. çalıştığı yer küçük bir dükkan o zamanlar. Olay kamu davasına dönüşüyor,  Ahmet Abi şikayyetçi olmuyor, bir şekilde ikna ediliyor.
Teşekkür üstüne teşekkür, üç beş kuruş da para ile uğurluyorlar memleketi Gaziantep´e.  Geçen yıllar o küçük dükkanı büyük bir fabrika yapıyor. Fakat orada emek verirken sağlığından olan Ahmet Abi´yi hatırlayan, onore eden hiç olmuyor.
Senede bir gün de olsa hatırlanmak istiyor o da.  Hiç olmazsa emekçi olduğumuz unutulmasın, diyor.

Bugün yapılan etkinliklere bir bakalım. ne gibi anlamlar taşıyorlar? 1977 yılında yitirdiğimiz  37 emekçi için sokaklarda yapılan eylemlerin neyi değiştirdiğini bir düşünelim...

Bugün iş kazalarında engelli olan insanlar hatırlansa, ağır işlerde çalışanlar işverenler tarafından ağırlansa, onurlarına yemekler düzenlense...
Onların da kendilerini özel hissetmeleri sağlansa, basın yolıyla işçi hakları anlatılsa, yapılan bu güzel etkinlikler haber olsa ne güzel olurdu değil mi?
O halde yeni nesillere bu anlamlı günün bir tatilden ibaret olmadığını anlatalım.
bir araştırma yapalım. İş kazalarından dolayı engelli olan vatandaşlarımıza ulaşalım. Bugünün onlar için de kutlu ve anlamlı olduğunu hatırlayalım, hatırlatalım.
Hayat şartlarından dolayı çalışan çocuk işçiler için neler yapabiliriz, bir düşünelim...
Özetle dostlar, bugünü sadece geç uyandığımız, keyif kahvaltısı yaptığımız sıradan bir tatil olarak değil, hak edenlere has, emeğin gücüyle, bilek hakkıyla alınmış özel bir tatil olduğunun bilinciyle emek sahiplerini unutmayalım.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları