Wings for Life World Run'da Türkiye Etabı'nın kazananları belli oldu

Olgucan KALKAN - Sacit GÖNCÜ - Metin ARSLANCAN / İSTANBUL,(DHA)- Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara fon sağlayan dünyanın en büyük koşu etkinliği 'Wings for Life World Run'da kazananlar belli oldu. Türkiye genelinde 6 bin 033 kişinin katılımıyla gerçekleşen koşuda kadınlar kategorisini Kumsal Pınargözü, erkekler kategorisini ise Yılmaz Tongül galibiyetle tamamladı.

Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara fon sağlamak amacıyla düzenlenen Wings for Life World Run, binlerce kişinin katılımıyla tamamlandı. İstanbul Kuruçeşme'de; Ankara, Isparta, Bursa, İzmir ve Mersin'de düzenlenen fiziksel koşularda kadınlar kategorisinde Kumsal Pınargözü, 32.91 kilometre koşarak galibiyeti elde etti. Erkekler kategorisinde ise Yılmaz Tongül, 52.51 kilometrelik mesafeyle zafere uzandı. İstanbul'da düzenlenen fiziksel koşuda erkekler kategorisinin birincisi 48.90 kilometre ile Halil Yaşin oldu. Kumsal Pınargözü ve Halil Yaşin'e ödüllerini Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Genel Başkanı Semra Çetinkaya takdim etti.

Samsunspor - Alanyaspor: 1-1 Samsunspor - Alanyaspor: 1-1

SERRA ÇETİNKAYA: HİÇ TANIMADIĞIMIIZ KİŞİLERE UMUT OLMAK BENİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ

Tanımadığı insanlara umut olmanın kendisini için çok değerli olduğunu belirten Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Genel Başkanı Semra Çetinkaya, "O kadar heyecanlıyım ki. Neden? Dünya hepimiz için benim gibi omurilik felçlilerine çare olmak için koşacak. Ben de bir omurilik felçlisiyim, geçirdiğim trafik kazasından dolayı. Yeni çalışmaları heyecanla bekliyorum. Çünkü omurilik felçlisi olmak kolay bir şey değil. Buradan bir çağrım var. Emniyet kemerim takılı değildi. Arka koltukta otursanız da emniyet kemerinizi takın lütfen. Sığ suya balıklama atlamak omurilik felcine sebep oluyor. Bunu da yapmayalım. Yaşamınızda hiç tanımadığınız kişilere umut olmak çok değerli benim için. 15 senedir ben de koşuyorum ben de umut için. Bu sene İstanbul'da oldu. Bence gayet güzel oldu. İstanbul'umuzu da tüm dünya tanımış oldu. Engelli arkadaşlarımız da bizim adımıza bu mücadeleyi verecekler. Omurilik felçlisi olarak yaşama katılmaktan, mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğim" şeklinde konuştu.

KÜBRA DAĞLI: BU ORGANİZASYONUN BÜYÜYECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

Omurilik felçlileri yararına yapılacak organizasyonun büyüyerek devam edeceğini söyleyen milli tekvandocu Kübra Dağlı, "Milli tekvandocuyum. Aynı zamanda da Red Bull sporcusuyum. Bu organizasyon için çok çalıştık. Koşamayanlar için koşacağız. Bütün gelirler omurilik felci tedavisi için kullanılacak, büyük bir amaç için. Güzel geçeceğini düşünüyorum. Bundan önceki dört yarışa da katılmıştım. Organizasyon eminim büyüyecektir. Koronavirüs pandemisinde de bu amaç için koşmuştuk. Bu organizasyonun büyüyeceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

ALİ TÜRKKAN: BURADA OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM

Organizasyonda olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren ralli şampiyonu Ali Türkkan, "Hava çok güzel. Yıllardır organize edilen kusursuz bir organizasyon. Burada olmaktan çok mutluyum. Geçen sene yakalama amacını kullanmıştım. Bu kez yakalanan isimlerden biri olacağım. Omirilik Felçliler Derneği için yapılan sosyal sorumluluk projesi. Burada olup katkı sağlamaktan dolayı çok mutluyuz. Git gide katlanarak büyüyen bir organizasyon. Kuruçeşme'de güneşli bir pazar gününde sahilde koşu yapacağız. Bu bile başlı başına yeterli. Burada olmak herkes için mutluluk veriyor olmalı" dedi.