Destici: Türkiye bir kez daha 28 Şubat sürecine dönmez, döndürülemez Destici: Türkiye bir kez daha 28 Şubat sürecine dönmez, döndürülemez

ANKARA, (DHA)- MİLLİ İstihbarat Teşkilatı (MİT), üs bölgelerine saldırı hazırlığındaki PKK/KCK'lı teröristler Ahmet Bayar ile Ahmed İbrahim El Ahmed'i, Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirdi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, MİT, terör örgütü PKK/KCK mensupları 'Tufan Koçer' kod adlı Ahmet Bayar ile 'Mervan Zerevan' kod adlı Ahmed İbrahim El Ahmed'in, Türk Silahlı Kuvvetleri üs bölgesine sızmaları için talimat aldıklarını tespit etti. Bunun üzerine teröristlere yönelik araştırmalar derinleştirildi. 2012 yılında PKK'ya katılan terörist Bayar'ın geçmişte Suriye'de faaliyet gösterdiği ve üst düzey örgüt mensuplarının korumalığını yaptığını öğrenildi. Suriyeli terörist El Ahmed'in de 2014'te Kandil'de suikast eğitimi aldığı belirlendi. Eylem hazırlığındaki teröristler, Irak'ın Hakurk bölgesinde düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi. (DHA)

Kaynak: dha