Antalya haber...  İYİ Parti Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan, basın mensuplarıyla il binasında bir araya gelerek gündeme dair soruları yanıtladı. Genel seçimlerden yerel seçimlere birçok soruya cevap veren Başkan Karacan, yerel seçimlerdeki hedefin belediyeleri kazanmak olduğunu vurguladı. Bütün ilçelere talip olduklarını belirten Vahdet Afşin Karacan, kamuoyunda kabul gören, vizyon sahibi iyi adaylarla seçime girmeyi amaçladıklarını anlattı.

'ÇÖZÜM ORTAKLIĞI KURMAK GEREKİRSE DEĞERLENDİRİRİZ'

Hafta sonu Afyonkarahisar Kocatepe'de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile bir araya geldiklerini aktaran Karacan, Akşener'in verdiği mesajlara vurgu yaptı. Başkan Karacan, “Afyonkarahisar'daki görüntü 100 yıl önceki ruhun ölmediğini bir kez daha gösterdi. Bu ruha ihanet edecek bölücülerle Atatürk düşmanlarıyla ve memleket düşmanı yapılarla bir arada olmayacağımızı Sayın Genel Başkanımız ifade etti. Genel başkanımız tek başımıza yerel seçimlere girecek yapıda olduğumuzu, ancak yerel şartlar bir ittifak gerektiriyorsa bu konuyla ilgili çalışmayı teşkilatlara bıraktığını açıkladı. Antalya'ya hizmet üretilmesi noktasında bir ittifak gerekiyorsa bununla ilgili çalışmalarda yer alabiliriz. Tek başımıza seçime hazırlanıyoruz. İleride Antalya'ya hizmet etmek adına bir çözüm ortaklığı kurmak gerekirse bunu değerlendiririz. Şu an için bunlar hakkında kesim hükümler vermek için çok erken" dedi.

İYİ PARTİ, 19 İLÇE VE BÜYÜKŞEHİR'E TALİP

İYİ Parti olarak tüm gayelerinin millete hizmet olduğuna dikkati çeken Karacan, “En önemli amacımız millete hizmet edebilmek. Siyaset mekanizması bir soruna en hızlı çözüm üretecek mekanizmadır. Bunun için siyaset mekanizması içinde olanların 100 yıl önceki ruhla hareket etmesi gerekli. Bu mekanizma içinde yer alacaklar kişisel çıkarlarını geride bırakmış, ülkesi ve milleti için görev yapmak isteyen kişiler olmalı. Siyaset içine dahil olacakları seçerken de liyakat sahibi insanların göreve getirilmesi gereklidir. Yerel seçimlerde tüm ilçe belediyelerine ve Büyükşehir'e talibiz; çünkü amacımız milletimize hizmet etmek. Bu bağlamda yerel seçimlere yönelik hazırlıklarımız hızla sürüyor. 19 ilçenin 19'u için ayrı ayrı çalışıyoruz. Kendimizi ifade edebileceğimiz doğru adayları koyduğumuz noktalarda seçimleri kazanma şansımız yüksek" diye konuştu.

'KAMUOYU YOKLAMALARINDA KİMİN İSMİ ÖNE ÇIKIYORSA ADAY OLACAK'

Vahdet Afşin Karacan, belediye başkanı ve meclis üyesi adaylarının kriterlerini belirlerken kamuoyu yoklamalarında halk tarafından kabul gören kişileri aday göstereceklerini açıkladı. Başkan Karacan, şöyle devam etti: “Yerel seçimlerle genel seçimlerin dinamikleri aynı değil. Genel seçimlerde uygulanan stratejinin belirlenmesinde genel merkez etkili olurken, yerel seçimlerde il ve ilçe teşkilatları etkili olmakta. Aday adayları kriterlerimizin başında Antalya'yı iyi tanıyor olması geliyor. Bulunduğu ilçede, halk tarafından seviliyor olması gerekli. Bunların kamuoyu yoklamalarıyla doğruluğuna bakıyoruz. Siyaset reel değerler üzerinden ilerliyor ve kamuoyu yoklamalarından çıkamayanları kesinlikle aday olarak göstermeyeceğiz. Gerçekçi bir şekilde bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Halkımız, Antalya ve ilçeler için en iyi hizmet edebilecek isimleri seçmek istiyor. Kamuoyu yoklamalarında aday adayları arasında kimin ismi öne çıkıyorsa adayımız o olacaktır. Halk tarafından sevilen, hizmet kapasitesi olan, insanlara doğrudan dokunabilecek adaylarla yerel seçimlerde boy göstereceğiz. Tüm ilçelerde adaylarla ilgili değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Kırsalda ya da şehrin bakış açısı genel seçimlerden çok daha farklı. Yerel seçimlere katılımın yüksek olacağını düşünüyorum. Çünkü herkes iddialı ama en iddialı biziz."

'HİÇ KİMSE ANTALYA'DAN DAHA KIYMETLİ DEĞİL'

Başkan Karacan, geçen yerel seçimlerde ittifak ortağı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in 4,5 yıl görev süreci boyunca elinden geleni yaptığını düşündüğünü aktardı. Karacan, “İttifak olarak girdiğimiz bir seçimden başarılı çıkıldı. Şu anda da millet ittifakı olarak orada bir belediye başkanımız var. Elinden geleni yapıyor. Takdir edersiniz ki bazı konularda hükümetin gücü, hükümetin bütün kaynaklarının buraya aktarıldığında sanki belediye yapıyormuş gibi algılandı. Onların tabiriyle muhalif gruplardaki belediyelerdeki durum aynı değil. Hükümet gücüyle normal bir belediyeyi kıyaslamak çok zor. Sayın başkanın da biliyorsunuz Covid dönemi gibi sıkıntılı süreci oldu. Ama dört dörtlük yönetiyorlar mı derseniz tabi ki dört dörtlük yönetiyor diyemeyiz. Yeri geldiğinde eleştireceğimiz yer olduğunda eleştiririz. Sonuçta Antalya için hizmet etmek isteyen herkesle çalışmak istiyoruz. Sayın Belediye Başkanımız da elinden geleni yapıyor ama yeri geldiğinde de hiç kimse bizim açımızdan Antalya'dan daha kıymetli değil. Yarın bu koltukları biz boşaltacağız bizden daha iyi hizmet etmek isteyenler gelecek" diye konuştu. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.