İstanbul - Eyüpsultan TEM Otoyolu'nda zincirleme kaza İstanbul - Eyüpsultan TEM Otoyolu'nda zincirleme kaza

Kübra SONKAYA - Özenç KILIÇ/ İSTANBUL(DHA)-İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çatalca’da İSKİ Altyapı Yatırımları Temel Atma ve Mahalle Parkları Açılış Töreni’ne katıldı. İmamoğlu, "Biz bundan sonra çok çalışmanın adını bile değiştireceğiz. Bize bakınca akıllarına sadece şu gelecek; kim olursa olsun, biz de çok çalışmalıyız diyecekler. Biz Türkiye’de muhalefetimize çok çalışmayı da öğreteceğiz, göreceksiniz" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından Çatalca’nın atık ve yağmur sularını birbirinden ayıracak ve su baskınlarının önüne geçecek olan projenin temel atma törenine katıldı. İmamoğlu ayrıca, 7 mahallede yenilemesi yapılan parklarında açılışını yaptı. Törene İmamoğlu'nun yanı sıra Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi, Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve çok sayıda vatandaş katıldı. Temel atma töreninde konuşan İBB Başkanı İmamoğlu, "Bugün, burada hem açılış törenimiz var, hem temel atma başlangıç törenimiz var. Her yönüyle çok etkili bir sürecin içerisindeyiz. Zaten biz seçimi sadece birkaç günlük seçim maratonu olarak görmüştük. Seçimin son gününe kadar sahada çalışıyorduk, iş üretiyorduk, temel atıyorduk, açılış yapıyorduk. Seçim bitti, o günden bugüne yine açılışlar yaptık. Temel atma törenleri yaptık. Biz ne dedik? Arı gibi çalışmak efendim, Ekrem İmamoğlu atom karınca. Ben diyorum ki biz bundan sonra çok çalışmanın adını bile değiştireceğiz. Bize bakıp akıllarına sadece şu gelecek; kim olursa olsun ‘biz de çok çalışmalıyız’ diyecekler. Biz, Türkiye’de muhalefetimize çok çalışmayı da öğreteceğiz. Göreceksiniz, hep gayretli, hep adaletli hep liyakatli olacağız. Size mahcup olmayacağız" diye konuştu.

‘’ÇATALCA’DA ARTIK MUHTEMEL CAN KAYBI, MAL KAYBI OLMAYACAK’’

Çatalca‘nın 16 mahallesinde olan altyapı eksikliğinden dolayı çok yoğun su baskınları olduğunu belirten İmamoğlu, "Bu konuda bu yapacağımız yatırım, inşallah kalıcı çözüm getirecek bu sorunlara. Muhtemel can kayıplarını, mal kayıplarını artık Çatalca’da hiç yaşamayacağız. İstanbul’un her noktasına bu konuda değindik biz. Şunu söyleyeyim özellikle atık su kaynaklı kirliliği ortadan kaldıracağız. Bu köylerden doğan o kirlilik haklarını ayıracağız ve ne Karadeniz’e, ne de Büyükçekmece Gölü’ne herhangi bir atık su gitmeyecek. Çevre temizliğini çok önemsiyoruz. Arıtma tesislerinin yükünü hafifletiyoruz. Yağmur sularının en temiz şekilde göle, denize ulaşmasını sağlıyoruz. Çatalca‘yı yeterli altyapıya kavuşturana kadar bu kardeşiniz Çatalca‘daki bütün yatırımları hızlıca bitirmeye devam edecek hepinize söz veriyorum" ifadelerini kullandı.

‘’EMANETE İHANET EDİLMEZ’’

Bu şehrin kendilerine emanet edildiğini vurgulayan İmamoğlu, "Bizim bakış açımız şu: İnsana saygı duyacaksın, yaşadığımız bu şehre de özen göstereceksin. İnsanlarımızı dinleyeceğiz, onların ne dediklerini duyacağız, ona göre sorunlarına çözüm ulaştıracağız. Çözemeyeceğimiz bir sorun ise niçin çözülemeyeceğini anlatacağız. Bizim gizlimiz saklımız yok. Biz neyi biliyoruz? Sizin adınıza görev yaptığımızı biliyoruz. Biz sizlerin şehri emanet ettiği insanlarız. Ben böyleyim, Erhan başkan da öyle. Emanete ihanet edilmez. Hele hele sizlerin emaneti olan bu kutsal şehre hiç ihanet edilmez. Bu şehre, Allaha şükür hep koruyucu gözle baktık. Hep iyi işler, güzel işler yapma gayretinde olduk, olmaya devam edeceğiz. Yüz milyonlarca liralık temel atma töreni yapıyoruz. Onlarca parkın açılışını ve temel atma süreçlerini yürüttük, yürüteceğiz. İşte bugün Çatalca‘da onun için bir aradayız. Bakın söyleyeyim, anlayışımızda şu var; 1 liralık iş de, 1 milyar liralık iş de birbirinden çok farklı değildir. Çünkü bizim baktığımız pencere şu; biz milletin parasını kullanıyoruz, milletin parasıyla sizlere faydalı işler yapıyoruz. Yani milletin parasını kuruşuna kadar millete veriyoruz. Bu bizim en asil yolculuğumuzdur" dedi.

Görüntü Dökümü:

Tören alanından görüntüler

Ekrem İmamoğlu'nun alana girişi

Ekrem İmamoğlu'nun konuşması

Genel ve detay görüntüler