İbrahim YILDIZ / İSTANBUL, (DHA) İSTANBUL Havalimanı'nda kargo uçağı gövdesi üzeri iniş yapmıştı.FEDEX şirketine ait kargo uçağının iniş takımları açılmadığı için uçak gövdesi üstüne indi. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, kargo uçağını kurtarma çalışmaları sürüyor.

Kurtarma çalışmaları devam ettiği sırada İGA Hava Tarafı Operasyon Direktörü Ozan Karakış açıklama yaptı. Karakış, "Hidrolik arızası sebebiyle buru iniş dikmesini açamaması sebebiyle bir kargo uçağı 1-6 sağ pistimize acil şniş gerçekleştirdi. " dedi . Karakış, "Uçak pistimizin üzerine iniş yaştıktan sonra ana iniş takımları üzerinde belli bir noktada sonra uçağı gövde üzerinde bırakıp çok başarılı bir şekilde yaklaşık 371 metre gövde üzerinde ilerleyerek, piste tam merkez noktada kalarak acil iniş gerçekleştirdi" diye konuştu Karakış uçağın ne zaman pistten alınacağına ilişkin bir soruya ise, " Önce soruşturmanın bitmesi lazım. Arkasından havayolunun uçağına ne yapacağına karar vermesi lazım" yanıtını verdi.

İstanbul - Beylikdüzü'nde park halindeki otomobile çarpıp takla attı: 1 yaralı İstanbul - Beylikdüzü'nde park halindeki otomobile çarpıp takla attı: 1 yaralı

Görüntü Dökümü

----

- İGA yetkilisi Ozan Karakış'ın açıklamaları