YASAĞA RAĞMEN YOLCU SAYISINI ARTTI

21.05.2017 20:00

Cep telefonu ve bilgisayar yasağın başlamasıyla Türk Hava Yolları´nın (THY), yolcu sayısında düşüş beklenirken tam tersi oldu

YASAĞA RAĞMEN YOLCU SAYISINI ARTTI

Aralarında İstanbul’un da bulunduğu 8 ülkedeki 10 havalimanından ABD’ye doğrudan sefer yapacak uçaklarda 22 Mart tarihinde başlatılan uygulamayla yolcuların uçağa cep telefonundan büyük elektronik cihazları sokmaları yasaklandı.

 

Yasağın başlamasıyla Türk Hava Yolları´nın (THY), yolcu sayısında düşüş beklenirken tam tersi oldu. THY´nin İstanbul´dan New York´a yaptığı seferlerde yolcu sayısı Nisan ayında yüzde 2.5 artarak 49 bin yolcuya ulaştı.

 

THY´nin New York Müdürü Cenk Öcal yasağa rağmen yolcu sayısında yaşanan artıştan memnuniyetini belirterek, kısa süre önce başlayan bedava internet hizmeti ve business class yolcularına dağıtılan dizüstü bilgisayarlarla yolcularına yasağın getirmiş olduğu kısıtlamayı da aştıklarını bildirdi.

Öcal," İstanbul- New York hattında Nisan ayında doluluk oranı yüzde 2,5 arttı. Yasağa rağmen artış kaydetmemiz sevindirici. Business yolcumuza uçak içinde laptop dağıtıyoruz. Laptoplarında yaptıkları çalışmaları yine uçak içinde ücretsiz olarak yolcumuza usb bellek kartına yükledikten sonra götürebiliyorlar. İstanbul´da güven içinde toplanan elektronik cihazları New York´ta varış noktasında valiz alınan konveyörün hemen yanına stand açarak hızlı bir şekilde yolcumuza iade ediyoruz. Dağıtımı yer hizmetleri şirketi değil özellikle bizim personelimiz dağıtıyor. Bu dağıtım için toplam 4 personelimiz çalışıyor " dedi.

Öcal, yolcuların ne kadar sayıda laptopla seyahat ettiğinin örneğini de vererek " geçtiğimiz günlerde yolcularımızdan alınan ve New York´ta iade ettiğimiz laptop sayısı 126´yı buldu " diye konuştu.

NEWARK HAVALİMANINA UÇULABİLİR

İstanbul´dan New York´a günde üç sefer uçtuklarını kaydeden Öcal, Newark havalimanına uçmak için yolcuların isteği olduğunu bildirerek, "Daha önce Newark havalimanına uçuluyordu. Şimdi yeniden yolcuların istekleri var. Biz de bu doğrultuda pazar araştırması yapıyoruz "şeklinde konuştu. Newark havalimanı New Jersey´de bulunuyor ve burada çok sayıda Türk vatandaşı yaşıyor.

AVRUPALI ŞİRKETLER YASAK UYGULAMASINA KARŞI THY´Yİ ÖRNEK ALIYOR

Bu arada, THY´nin elektronik cihaz yasağı ile birlikte yolcularını mağdur etmemek için geliştirdiği reaksiyonu Avrupalı şirketler de öğrenmeye çalışıyor. Büyük tartışma getiren yasak artan risk nedeniyle tüm Avrupa’dan yapılan uçuşlara da uygulanmaya başlayacak. Avrupalı havayolu şirketleri bu konuda deneyimi olan THY´nin çalışmasını izliyor. Edinilen bilgiye göre New York´a uçan Avrupalı şirket New York JFK havalimanı´n da THY´nin uygulamasını inceleyerek hazırlık yapmaya başladığı öğrenildi.

 

Murat ÇAKIR/NEW YORK, (DHA)

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto