NİSAN AYI RAKAMLARI UMUT VERDİ

22.05.2017 03:00

Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Antalya ve Gazipaşa Havalimanlarına gelen yolcu istatistiği açıklandı.

NİSAN AYI RAKAMLARI UMUT VERDİ

1 Nisan – 19 Nisan 2017 tarihleri arasında Antalya’ya gelen yolcu sayısı 260.075 kişi oldu.

Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından açıklanan rakamlara göre geçtiğimiz yıl 1 Nisan – 19 Nisan 2016 tarihi arsında 191.446 kişi Antalya ve Gazipaşa Havalimanına gelirken, bu yıl ki gelen yolcu sayısı yaklaşık 70 bin artarak 260.075 oldu. Geçtiğimiz yıla göre %36 artışın olması rakamlar düzeliyor dedirtirken turizmcileri de mutlu etti.

Geçtiğimiz yıl 1 Ocak – 19 Nisan 2016 arası Antalya ve Gazipaşa Havalimanlarına gelen yolcu sayısı 658.885 olur iken, 1 Ocak – 19 Nisan 2017 arası ise 597.754 oldu.  Genele bakıldığında %9 luk bir düşüş olmasına rağmen Nisan ayındaki bu artışın diğer aylarda da yansımasıyla birlikte aradaki bu farkın kapanabileceği öngörülüyor.

 

´2017 YILI TURİZMDE BÜYÜME YILI OLMALI´

Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü´nün açıkladığı istatistikler hakkında açıklamalarda bulunan Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı şunları söyledi: ‘Ocak, Şubat ve Mart aylarına bakıldığında gelen yolcu ve turist sayısında büyük bir düşüş vardı. Fakat Nisan ayında bu tam tersine döndü ve yükselmeye başladı. Nisan ayındaki bu yükseliş artarak devam ederse Mayıs, Haziran, Temmuz gibi diğer aylarda da artarak devam ederse Antalya turizmi bu yılı büyüyerek kapatabilir. Bunun için en önemli pazarımız Rusya olarak gözüküyor. Avrupa ile yaşadığımız sıkıntılarda düzelirse Antalya’da beklentilerin üzerine çıkılabilir. Bu noktada verebileceğim en önemli mesaj 2017 yılının tekrar turizmin büyüme yılı olmalı. Hem özel sektör hem de kamu sektörü ortak bir platformda çalışıp bu hedefi gerçekleştirmesi lazım” dedi. 

(Emre Gündoğdu - Mygazete.com )

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto