KARAR SONRASI CHP'DEN SERT AÇIKLAMALAR

14.06.2017 18:00

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında MİT´e ait TIR´ların durdurulmasıyla ilgili görüntülere ilişkin davada tutuklama kararı çıktı.

KARAR SONRASI CHP'DEN SERT AÇIKLAMALAR

Berberoğlu´na 25 yıl hapis cezası verildi. Kararın ardından CHP olağanüstü toplanma kararı aldı. Tutuklama kararı sonrası Enis Berberoğlu, adliye koridorunda yaptığı açıklamada "Olmadık bir işten böyle bir mağduriyet yarattılar. Bunu yaratanlar utansın" dedi. Berberoğlu, "Siz beni unutmayacaksınız, ben de sizi unutmayacağım" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nu telefonla aradı. Kılıçdaroğlu, “Moralini bozma arkandayız. Özgürlüğüne kavuşana kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

 İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen duruşmaya sanıklar CHP Milletvekili Enis Berberoğlu ile gazeteci Erdem Gül katıldı. Yurtdışında olan Can Dündar ise duruşmaya katılmadı.

Gizli yapılan ve izleyici alınmayan duruşmada kararını açıklayan mahkeme Beberoğlu´nun "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini, siyasal ve askeri casusluk maksadiyla açıklamak" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. Cezada indirime giden mahkeme 25 yıl hapis cezası verdiği Berberoğlu´nun kararla birlikte tutuklanmasına karar verdi.

ADLİYEDEKİ POLİS MERKEZİNE GÖTÜRÜLDÜ

Hüküm açıklanırken çevik kuvvet polisleri de duruşmada hazır bulundu. Tutuklanmasına karar verilirken Berberoğlu ile birlikte duruşmayı izleyen çok sayıdaki CHP´li vekilin yaşadığı şaşkınlık yüz ifadelerine yansıdı. Kararın ardından Enis Berberoğlu, polis tarafından tutuklama işlemlerinin yapılması için adliye binasında bulunan polis merkezine götürüldü. CHP´li milletvekilleri de polis merkezine gitti. Kararın ardından CHP olağanüstü toplanma kararı aldı.

CHP´DEN SERT AÇIKLAMALAR

Tutuklama kararı sonrası Enis Berberoğlu, adliye koridorunda yaptığı açıklamada "Adaletle hiç alakası olmayan odalarda, hukukun katledildiğini defalarca gördük. Mahkemeler seri katil gibi masumları yargıladı, içeri attı, unutmaya çalıştı. Biz buraya mağdurlar için geliyorduk, şimdi kendimiz için geldik. Siz beni unutmayacaksınız, ben de sizi unutmayacağız. Olmadık bir işten, haberden böyle bir mağduriyet yarattılar. Bunu yaratanlar utansın" dedi.

Kararın ardından CHP´den çok sert açıklamalar geldi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "CHP´ye karşı devlet zorbalığıdır" ifadesini kullandı. Altay, "Demokrasi yaşasın, yürüsün diyen bütün topluma bir gözdağıdır. CHP´ye yönelik bir devlet zorbalığıdır. En açık faşist diktatörlüklerde bile olsa olsa yapılabilecek bir uygulamayla karşı karşıyayız" dedi.

´YARGITAY SÜRECİ VARKEN...´

"Önünde Yargıtay süreci varken, geçmişte örnekleri olduğu halde, Enis Berberoğlu, TBMM üyesi olmasına rağmen, yürütmenin emrindeki hakim tarafından tutuklanıyorsa bu tuzun koktuğu yerdir" ifadelerini kullanan Altay, "Türkiye´de artık herkesin, Adalet ve Kalkınma Partisi´nin bu uygulamalarının Türkiye´ye ne kadar zarar verdiğinin örneği hiçbir yerde bulunamaz. Şimdi İstanbul Adliyesi’nin bir çadıra, sirke dönüştüğünü, soytarıların krala şirin gözükmek için yargıç kisvesi altında kararlar vermesini kamu vicdanının takdirine bırakıyorum" diye konuştu.

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş "Bu kararı siyasi bir karar olarak değerlendiriyoruz. Damatların bir haftada, üç günde serbest bırakıldığı, milletvekillerinin ikametgahlarının sabit olmasına rağmen tutuklandığı bir dönemdeyiz. Bir haber yayınlandığı için Enis Berberoğlu elde hiçbir kanıt, delil, itiraf, işaret olmamasına rağmen sadece ve sadece iktidarı hoşnut etmek için cezalandırılmıştır. Bu gazetecilerin cezalandırılmasıdır.

´BERBEROĞLU İLE GÖRÜŞTÜK´

Enis Berberoğlu ile görüştük. Tutuklandıktan sonra şunu söyledi: "Yaşadıklarımız bir çizgi film dedi. Bir komedinin içindeyiz" dedi. Ve dedi ki "Bu cezayı bana verenler şunu bilsinler. Ben bu cezaevine girerim yatarım, vatanım için yatarım. Ne olursa olsun vatanım sağ olsun" dedi. Yargı önündeki hesaplaşmasının süreceğini söyledi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto