İHRACATTA URGE ETKİSİ

01.01.1970 00:00

BATI Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) üyesi iş adamlarının Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (URGE) projesi kapsamında ABD´ye yaptıkları ziyaret sonunda bu ülkeye ihracat yüzde 37 oranında artarak 7.8 milyon dolara yükseldi.

İHRACATTA URGE ETKİSİ

Batı Akdenizli mermer ihracatçıları, URGE Projesi çerçevesinde gerçekleştirdiği çalışmaların meyvelerini toplamaya başladı. Ekonomi Bakanlığı´nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Çin´e yapılan gezi sonrasında ihracat 58.4 milyon dolardan 86.7 milyon dolara yükseldi. Mermer ihracatçılarının alternatif pazar kapsamında özel bir önem verdiği ve 1.5 yılda 3 kez gittiği ABD pazarındaki ihracat artışı yüzde 37´ye yükseldi. İhracat rakamları 5,7 milyon dolardan 7,8 milyon dolara yükseldi. Yılın ilk 5 ayında gerçekleşen ihracat artışı geleceğe yönelik umutları artırdı.

Batı Akdenizli mermer ihracatçıları URGE projesi kapsamında Çin ve ABD´nin yanı sıra alternatif pazarlar oluşturma çalışmaları kapsamında Kanada, Avustralya ve İtalya´ya da gitti. Bu ülkelere yönelik mermer ihracatının gelecek döneme olumlu yansıması bekleniyor. BAİB yönetimi, Batı Akdeniz´in mermer ürünlerinin dünyanın tüm ülkelerine ihraç edilebilmesi için başlattığı çalışmaları da aralıksız sürdürüyor. Bu çerçevede BAİB yönetimi, Ekonomi Bakanlığı´nın ciddi destekler verdiği URGE Projelerinin bir yenisini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Hali hazırda 2 URGE projesi sürdüren BAİB, 3 proje için de çalışmalarını hızlandırdı. ´Batı Akdeniz Mermer Kümesi´ isimli yeni projeye katılım başvuruları alınmaya başladı. Son başvuru tarihi 16 Haziran 2017 Cuma günü olan projenin temmuz ayı içerisinde başlaması bekleniyor. Proje çerçevesinde katılımcı firmalara öncelikle ihtiyaç analizi çalışması yapılacak. Bu çalışmayla firmalar her yönüyle değerlendirilip, güçlü ve zayıf yönleri belirlenecek. Ardından ihtiyaç duyulan konularda firmalara eğitimler verilecek. Son olarak da hedef pazarlar belirlenerek, Ekonomi Bakanlığının sağladığı maddi desteklerden de yararlanılarak, ihracatı artırmak için yurt dışı pazarlama faaliyetlerine geçilecek.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto