Her işçi için devlet desteği

22.05.2017 02:00

SOSYAL Güvenlik Antalya İl Müdürü Nejat Deniz, her işçi için devletten destek ve teşvik alacağını söyledi

Her işçi için devlet desteği

SOSYAL Güvenlik Antalya İl Müdürü Nejat Deniz, milli istihdam seferberliği kapsamında verilen destek ve teşviklerin bu yılın sonuna kadar geçerli olacağını belirterek, işverenin mevcut işçi sayısına ekleyeceği her işçi için devletten destek ve teşvik alacağını söyledi.

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Müşterek Komite Toplantısı, ATB Toplantı Salonunda yapıldı. SGK İl Müdürü Nejat Deniz ile İŞKUR İl Müdürü Veli Tekkanat´ın konuk olarak katıldığı toplantıda, TOBB ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen milli istihdam seferberliği kapsamındaki teşvik ve destekler anlatıldı.

´ÜYELERİMİZ DESTEKLERDEN YARARLANSIN´

ATB Başkanı Ali Çandır, istihdamı artırmak için başlatılan milli seferberlik kapsamında yapılan teşvik ve desteklerden üyelerinin yararlanması için bilgilendirme toplantısı düzenlediklerini belirtti. Çandır, SGK İl Müdürü Nejat Deniz ile İŞKUR İl Müdürü Veli Tekkanat´a toplantıya katılımları nedeniyle teşekkür etti.

HEDEF İSTİHDAMI ARTIRMAK

SGK İl Müdürü Nejat Deniz, istihdam teşvik programının işverenler açısından önemli avantajlar sağladığını kaydetti. Deniz, "Sizlerin de istihdamla ilgili düzenlemelerden haberdar olmanız, ticari faaliyet ve yatırımlarınıza yön verirken desteklerden yararlanmanız için bilgilendirme toplantısı düzenliyoruz" dedi. Milli istihdam seferberliği kapsamında verilen destek ve teşviklerin bu yılın sonuna kadar geçerli olacağını kaydeden Deniz, işverenin mevcut işçi sayısına ekleyeceği her işçi için devletten destek ve teşvik alacağını belirtti. Destek ve teşviklerden yararlanacak işverenin prim borcu bulunmaması şartı arandığını söyleyen Deniz, yeni işyeri açan işverenin ise sigortalı sayısının yarısı kadarı için destek ve teşvikten yararlanabileceğini belirtti. İşverenleri personel istihdam etmeye çağıran SGK İl Müdürü Deniz, "Bu fırsat kaçmaz" dedi.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI

İŞKUR İl Müdürü Veli Tekkanat da ATB üyelerine işbaşı eğitim programıyla ilgili bilgi verdi. Tekkanat, öğrencilerin ve mesleki deneyimi olmayanların mesleği öğrenmeleri amacıyla başlatılan işbaşı eğitim programının işverene ek yük getirmeden işçi istihdam etme fırsatı sunduğunu belirtti. Tekkanat, işvereni teşviklerden yararlandırarak istihdam oranını artırma hedefinde olduklarını vurguladı.

Toplantı sonunda ATB Başkanı Çandır ile ATB Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan, Nejat Deniz ile Veli Tekkanat´a günün anısına seramik kaftan hediye etti.

(DHA)

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto