DÜNYA GAZETECİLERİ ANTALYA´YA GELİYOR

18.05.2017 10:00

Rus Gazeteciler Federasyonu, Antalya Gazeteciler Cemiyeti ile (AGC) Nisan 2018´de Antalya´da büyük bir medya buluşması düzenlemesi kararını aldı.

DÜNYA GAZETECİLERİ ANTALYA´YA GELİYOR

Rusya Gazeteciler Federasyonu ile Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) 2018 Nisan ayında Antalya´da büyük bir medya buluşması kararı aldı. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) öncülüğünde Moskova´nın merkezinde 165 bin metrekarelik bir parkta kurulan "Türkiye Festivali" için Rusya´da bulunan, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Gazeteler Cemiyeti ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanı Başkanı Mevlüt Yeni, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, Rusya Gazeteciler FederasyonunBaşkanı Vsevolod Bogdanov´u ziyaret etti.

Ziyarette Antalya heyetine Türkiye´nin Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz de eşlik etti. Rus Gazeteciler Federasyonu olarak 2009 yılında Antalya´yı ziyaret ettiklerini hatırlatan Bogdanov, Kemer ilçesinde Tahtalı dağında hayatını kaybeden gazeteciler için Antalya Gazeteciler Cemiyeti ev sahipliğinde  beyaz güvercin uçurduklarını orada yapılan büyük buluşmayı hala unutamadıklarını söyledi ve heyete o dönem çekilen fotoğrafları gösterdi.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti ile ilişkilerin eskisi gibi devam etmesini arzuladıklarını belirten Bogdanov, "2009 yılında yaptığımız ziyareti hala unutamadım. Tahtalı dağının zirvesinde gazeteciler için uçurduğumuz güvercinler düzenlediğimiz anma töreni hiçbir zaman unutulmaz. Orada çekilen fotoğrafları yarın Viyana´da Birleşmiş Milletler tarafında düzenlenecek olan medya formunda göstereceğim" dedi. Başkan Mevlüt Yeni´yi Eylül ayında Soçi´de yapılacak 1500 gazetecinin katılacağı Medya Formuna davet eden Bogdanov Türkiye´nin modern bir ülke olarak ön plana çıktığını ifade etti.

Rusya Gazeteciler Birliği Başkanı Vsevolod Bogdanov, "Türkiye´deki eski antik tiyatrolar Romadan daha eski. Antalya Gazeteciler Cemiyeti ile olan ilişkilerin güçlendirerek devam etmesini istiyorum. Bu nedenle Kasım ayı içinde Soci düzenleyeceğimiz büyük medya formuna Antalya olarak sizleri davet ediyorum. 2009 yılında başlattığımız işbirliğini ve eksik kalan projelerimize devam etmek istiyorum. Bu nedenle Antalya ile geniş katılımlı medya buluşması düzenleyelim."

Türkiye´nin Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz, Rus gazetecilerin Türkiye Festivaline gerçekleştirdikleri yoğun katılım için teşekkür etti. Antalya Valisi Münir Karaloğlu ise Türkiye Festivali" için Moskovo´da olduklarını hatırlatarak, "Türkiye´nin kültürü, sanatı, turizmi tüm değerlerini tanıtıyoruz. Türkiye ile Rusya´nın derin tarihi bağları var. Siyasi ilişkiler üst düzey devam ediyor. Arzu ediyoruz ki bu diplomatik ilişkilere yeni bir boyut katalım. Türklerinde Rusya´ya ziyaretlerini önemseyerek turizm olarak iki tarafında kazan kazan prensibindeyiz" diye konuştu.

 

 

AGC Başkanı Mevlüt Yeni de, 2009 yılında Rus Gazeteciler birliği ile başlattıkları işbirliğine devam etmek istediklerini kaydetti. Yeni, "2009 yılında Rus Gazeteci dostlarımızı Antalya´da ağırlamıştık. Buluşmaların güçlenerek devam etmesini istiyoruz. Yarım kalan projelerin devamı için 2018 Nisan ayında Medya Buluşmasını birlikte düzenleyelim." Aynı zamanda Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanıda olan Mevlüt Yeni, Rusya Gazeteciler Federasyonuna Türkiye´nin en büyük medya meslek örgütü ile işbirliği yapmayı ve partner olmayı teklif etti. Başkan Bogdanov ise teklife olumlu yanıt verdi.  Antalya´da yapılması plananan büyük medya buluşmasına BM´ye üye tüm ülkelerden gazeteci davet edileceği ifade edildi. 

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, 2009 yılındaki buluşmanın ardından Rus Gazeteciler Birliği ile yeni bir buluşmanın devam etmesi dileğinde bulundu. AKTOB Başkanı Erkan Yağdı da turizmi barış projesi olarak insanlara sunulması gerektiğini söyledi. Konuşmaların ardından Vali Karaloğlu, Bogdanova Döşeme Halısı hediye etti. TÜROFED Başkanı Ayık ve AGC Başkanı Mevlüt Yeni´nin hediye taktimiyle sona erdi.

( Mygazete.com )

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto