DUBAİ´DE ANTALYA FIRTINASI

22.05.2017 02:00

DUBAİ´de düzenlenen Arabian Travel Market (ATM) Turizm Fuarı ziyaretçileri, Antalya standına büyük ilgi gösterdi.

DUBAİ´DE ANTALYA FIRTINASI

Seyahat endüstrisinin Ortadoğu ve Körfez ülkeleri pazarında en büyük buluşmalarından biri olan ATM Turizm Fuarı, Dubai´de 24 Nisan´da kapılarını açtı. Dubai ATM Turizm Fuarı´na bu yıl 150 ülkeden 2 bin 800 firma ve turizm profesyoneli katılıyor. 45 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen fuarda Kültür ve Turizm Bakanlığı 750 metre kare stant alanı aldı. Fuara Türkiye´den yaklaşık 100 firma katılıyor.

Son dönemde turizm kaynak ülkelerini çeşitlendirmek için çalışmalar yürüten ve bu amaçla alternatif pazarlara da yönelmeye çalışan Antalya turizmi, 2017 Dubai ATM Fuarı´na geniş katılım sağlıyor. Antalya Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Münir Karaloğlu himayesinde Antalyalı turizmciler bu yıl Dubai Turizm Fuarı´na çıkartma yaptı. Destinasyon tanıtımına ağırlık verilen Antalya standında Arap pazarına açılmaya çalışan Antalyalı konaklama tesisleri ve seyahat acenteleri yer alıyor.

Dubai Turizm Fuarı´nın ilk gününde Antalya standı Arap turizm profesyonellerinden yoğun ilgi gördü. Geçen yıllarda Antalya Valiliği, BAKA, İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü işbirliğinde Antalya´da düzenlenen Körfez ülkeleri pazarına yönelik çalışmalar, Dubai Turizm Fuarı´nda Antalya´ya ilgiyi artırdı. Fuarın ilk gününde yüzlerce Arap turizm profesyoneli Antalya standını ziyaret ederek katılımcılardan bilgi aldı. BAKA´nın geçen yıllarda kente getirdiği Arap seyahat bloggerları ve sosyal medya fenomenleri Antalya standını ziyaret ederek, Antalya´nın Arap pazarında nasıl daha çok tanıtılabileceği konusunda görüşlerini ifade etti.

Dubai Emiri Şeyh Muhammed Bin Rashid AL Maktoum da Antalya standını ziyaret ederek, stant alanındaki görevlileri selamladı.

ARAP TURİSTLERDEN ANTALYA´YA BÜYÜK İLGİ

Dubai ATM 2017´de birçok ziyaretçi fuara katılan Antalyalı turizm acentesi ve Antalya otellerinden 2017 sezonu için tatil rezervasyonlarını yaptırdı. Ülkemize kültürel ve coğrafi yakınlığı bulunan Körfez ve Arap ülkelerinin Antalya turizmi için önemli bir potansiyel taşıdığı Dubai ATM´de bir kez daha görüldü. Antalya´da dağlar, şelaleler, yaylalar, ormanlık alanlar ve milli parkların yanı sıra, özel aile konaklaması sağlayan lüks villalar ve alternatif helal turizm otel imkânlarının da bulunduğunu öğrenen bazı ziyaretçiler en kısa zamanda gelmek istediklerini söyledi.

4 gün sürecek Dubai Turizm Fuarı 28 Nisan günü sona erecek.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto