BAKAN ÇAVUŞOĞLU´NDAN KRİTİK ZİYARET

13.06.2017 18:00

Körfez Krizi’nin gidirilmesi için yoğun diplomatik temas yürüten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Katar’a gideceğini açıkladı.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU´NDAN KRİTİK ZİYARET

Çavuşoğlu akşam geç saatlerde Burundi Dışişleri Bakanı ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada Katar’a gideceğini, eğer program hazırlanırsa ardından Suudi Arabsitan’a geçeceğini söyledi. Çavuşoğlu Suudi mevkidaşının başka bir program için ülkesi dışında olduğunu, görüşme programının hazırlanması için büyükelçiliğin çalıştığını belirtti.

Körfez krizinin giderilmesi için Kuveyt’in bir tur yaptığını ancak bu tur sonucunda somut bir şey göremediklerini ifade eden Çavuşoğlu, krizin kendileri için de sürpriz olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve kendisinin krizi sona erdirmek için yoğun temas yürüttüğünü hatırlatan Çavuşoğlu, Ramazan Bayramı öncesi krizi sonlandırmak için tarafları dinleyeceğini açıkladı. Çavuşoğlu’nun bu açıklamasından sonra Dışişleri Bakanlığı da ziyaretli ilgili resmi yazılı bir duyuru yaptı. Açıklamada Çavuşoğlu’nun Katar’a gideceği ve Katarlı mevkidaşı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman bin Casin El Sani’nin yanısınra Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed El Sani tarafından da kabul edileceğini duyurdu. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto