Antalya'da sıcaklık artınca vatandaşlar sahile koştu Antalya'da sıcaklık artınca vatandaşlar sahile koştu

Hollanda’nın Kral Günü Antalya'da Fahri Konsolos Yıldıray Karaer'in evsahipliğinde kutlandi.

Grand Park Lara’da düzenlenen Kral Günü Resepsiyonu’na Antalya protokolü, iş insanları ve Antalya'da yaşayan Hollanda vatandaşları katıldı. 

Hollanda'nın ulusal günü olan Kral Gününü kutlamak üzere Hollanda Krallığı Ankara Büyükelçiliğini temsilen Büyükelçi Yardımcısı Nathalie Lintvelt ve eşi, Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Dışiliskiler Genel Koordinatörü Mevlüt Yeni'nin katıldığı resepsiyonda Türkiye ile Hollanda arasındaki Dostluk Antlaşması'nın 100. yılı, aynı zamanda Çalışma İş birliği Anlaşmasının da 60. yıl dönümü kutlandı. 

I M G 20240503 193019

Corendon Turizm Grubuna ait Grand Park Lara otelde düzenlenen resepsiyona 300 kişi katıldı.
Yıldıray Karaer konuşmasında ‘Bu yüzyıl boyunca iki ülke sadece diplomatik bağlarını güçlendirmekle kalmamış, aynı zamanda kültürel, ekonomik, turizm ve sosyal alanlardaki iş birliklerini de geliştirmiştir. Bu dostluk her iki ülke halkı arasında köprüler kurmuş ve ortak değerleri paylaşmanın gücünü göstermiştir’ dedi

Hollanda'nın ulusal günü nedeni ile düzenlenen resepsiyonda konuşan Büyükelçi Yardımcısı Nathalie Lintvelt konuşmasında, iki ülke arasındaki dostluğun yüzyıllar öncesine dayandığını, bugün Türkiye'de 3.000'den fazla Hollandalı şirketin faaliyet gösterdiğini, buradaki en büyük doğrudan yabancı yatırımcı olmaktan gurur duyduklarını ifade etti. Fahri Konsolos Yıldıray Karaer'in Türkiye ve Hollanda arasındaki bağları güçlendirmek için gösterdiği özveri için teşekkür ederek, ortak kültürel faaliyetlerin yanı sıra ticaret ve yatırımla ilgilenen Hollandalı şirketleri desteklemek için mükemmel çalışmalar yapıldığına değindi.

I M G 20240503 195133