Konya'dan Antalya'ya seyahati kolaylaştıran ve çok önemli bir proje olan Demirkapı Tüneli kısa süre önce hizmete açıldı.

DEMİRKAPI TÜNELİ'NİN ÖZELLİKLERİ

Antalya-Taşağıl-Derebucak-Konya Yolu güzergahında 5 bin 68 metre uzunluğunda çift tüplü inşa edilen Demirkapı Tüneli ile birlikte Konya 3. Bölge Hududu'ndan tünele uzanan 34,2 kilometrelik yol kesimi de 2x2 şeritli, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında tamamlanarak hizmete sunuldu.

KONYA-ANTALYA ARASI 2,5 SAAT SÜRÜYOR

Böylece Akdeniz ve İç Anadolu'yu ayıran Torosların tünel konforuyla sadece 4 dakikada geçilmesi sağlandı. Tünel sayesinde yılda 400 milyon lira tasarruf sağlanması hedefleniyordu. Açıldığı günden beri eksikleri bitmeyen tünelle ilgili yeni bir karar daha alındı. Bu karara göre tünel geçici olarak ulaşıma kapatıldı.

BAKIM ONARIM ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Karayolları Genel Müdürlüğü, Konya-Antalya Yolu’nun Demirkapı Tünelleri’nde sağ tüpünde bakım ve onarım çalışmaları başlattı. Çalışmalar nedeniyle ulaşım, geçici olarak servis yolundan sağlanıyor. Sürücülerin, belirtilen güzergahı kullanmaları ve trafik işaretleri ile işaretçilere dikkat etmeleri önemle vurgulanıyor. Vatandaş ise bu çalışmaların tam olarak ne zaman sona ereceğini merak ediyor. Demirkapı'daki servis yolu ise zorlu şartlarda yolculuk anlamına geliyor.