Yol verme tartışmasında öğrenci servisine sopayla saldırı anı kamerada Yol verme tartışmasında öğrenci servisine sopayla saldırı anı kamerada
Antalya haber... 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Antalya'da oy kullanma işlemleri devam ediyor. Muratpaşa ilçesinde de seçmenler belirlenen sandıklara giderek oylarını kullanıyor. Deniz Mahallesi'nde yaşayan ve hastalıkları nedeniyle yürümekte güçlük çeken Ahmet Ünverdi, vatandaşlık görevini yerine getirebilmek için oy kullanacağı Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne ambulans ile getirildi. Kombinasyon sedyesi yardımıyla ambulanstan indirilen ve sandığa götürülen Ünverdi, kabinde eşinin yardımıyla oyunu kullandı. Sedye ile sandık başına gelen ve zarfı atan Ünverdi, kendisine yardımcı olan görevlilere de teşekkür etti. Evine tekrar ambulans ile dönen Ünverdi, “Yürüyemiyorum ama oyumu kullanmak istiyordum. Muratpaşa Belediyesi'nden destek istedim, sağ olsunlar yardımcı oldular. Ambulans benim kolum, kanadım oldu. Geçen seçim de ambulansla gelmiştim. Canım çıkmadıktan sonra her seçimde oy kullanmaya geleceğim" dedi. Kent genelinde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi için oy verme işlemi, saat 08.00'den itibaren başladı. Seçmenler, listelerinin olduğu okullara giderek oylarını kullandı. Konyaaltı ilçesindeki Bedriye Bileydi İlkokulu'nda, sabah saatlerinde yoğunluk yaşandı. Yaşlı ve engelli seçmenler, okulun giriş katındaki sınıflara yerleştirilen sandıklarda oy kullandı. Okulun arızalı asansörü nedeniyle bazı seçmenler de zor anlar yaşadı.

KİMİSİ ÇOCUĞUYLA KİMİSİ KÖPEĞİYLE GELDİ

Bacağından ameliyat olan Suzan Ük (64), getirilen plastik sandalyeye alınarak 3 görevlinin yardımı ile 3'üncü kata çıkartılıp, oyunu kullandı. Yine görevlilerin yardımıyla okul bahçesine indirilen Suzan Ük, seyyar sandık ya da giriş katta oy kullanmak için tanınan başvuru sürecine yetişemediğini söyledi. Ük, "Sağ olsunlar, yardımcı oldular. Asansör arızalıymış. Şaşırdım, böyle oy kullanmayı beklemiyordum" dedi. Bir başka seçmen de yine aynı uygulama ile sandığa götürülüp, okul bahçesine indirildi. Bazı seçmenler çocuklarıyla, bazıları da köpekleriyle sandık başına gelip, oyunu kullandı.

OY SIRASI BEKLERKEN BAYILDI

Öte yandan sabah erken saatlerde Altınova İmam Hatip Ortaokulu'na gelen bir kadın seçmen, oy kullanma sırasını beklerken bayıldı. Durumun bildirilmesiyle gelen sağlık ekibi, ilk müdahaleyi yaptığı kadını ambulansla hastaneye götürdü.

YERLEŞİK YABANCILAR DA OY KULLANDI

Alanya ilçesi Mahmutlar Mahallesi'nde yerleşik yaşayan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan yabancılar, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için listedeki seçmen kağıtlarından isimlerini kontrol ederek oylarını kullandı. Milli Eğitim Vakfı Güleç Demirel Ortaokulu'nda sandığa giden Rus asıllı Türk vatandaşı İrina Kapitonova, "Oyumu kullandım, mutluyum. 30 yıldır Alanya'da yaşıyorum. Seçimin geleceğimiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Serik ilçesinde 32 yıl önce iki kolunu kaybeden Bülent Bodur (45), oyunu eşinin yardımıyla kullanıp, zarfı sandığa ağzı ile attı. Bodur, "1992 yılında elektrik çarpması sonucu kollarımı kaybettim. Allah öldürmeyince öldürmüyor. 1992 yılından beri engelli olarak yaşamaya devam ediyorum. Serik Belediyesi'nde çalışıyorum. Hayatı yaşamaya devam ediyorum" dedi.

OY KULLANMAYA ROBOT KOSTÜMÜYLE GELDİ

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Manavgat'ta seçmenlerden biri, oy kullanacağı Ilıca Mehmet Ali Karamancı İlkokulu ve Ortaokulu'na Transformers filminin karakterlerinden olan robot 'Bumblebee' kostümüyle geldi. Diğer seçmenlerin ilgisini çeken robot kostümlü kişi, oyunu Kudüs ve İsrail'in işgal ettiği Filistin için kullanacağını belirterek, "Gelecek nesillere vasiyetimdir. Kudüs'ü ve Filistin'i kurtarsınlar. Biz kurtaramadık, onlar kurtarsın" dedi. Anne ve babalarıyla okula gelen çocuklar, ismi öğrenilemeyen robot kostümlü kişiyle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.